Țara în care locuitorii trăiesc mai mult ca niciodată. Măsurile luate de autorități au transformat viața oamenilor
Când vine vorba de longevitate, puține locuri din lume au înregistrat o creștere atât de mare a speranței de viață precum în acest oraș-stat insular din Asia de Sud-Est, scrie BBC.
Un copil născut în Singapore în 1960 avea șanse să trăiască (la acea vreme) doar până la 65 de ani, însă un copil născut în această țară astăzi se poate aștepta să trăiască până la peste 86 de ani, conform estimărilor. În plus, numărul centenarilor din Singapore s-a dublat în perioada 2010-2020.
Acest salt uriaș în ceea ce privește longevitatea a fost determinat în mare parte de politica și investițiile guvernamentale. Din acest motiv țara să fie numită a șasea „zonă albastră” din lume în august 2023. Deși demografii au pus recent sub semnul întrebării acuratețea lor, zonele albastre au fost descoperite și inventate de jurnalistul Dan Buettner de la National Geographic, care a susținut că identifică regiunile în care oamenii trăiesc mai mult și mai sănătos, în mare parte datorită unei combinații dintre cultură, stil de viață, dietă și comunitate.
Singapore a fost prima regiune nouă care a fost adăugată la „Zonele albastre” în ultimele decenii (numită de Buettner „Zona albastră 2.0”) și se distinge de celelalte pentru că longevitatea locuitorilor săi provine mai mult din politicile avangardiste decât din tradițiile culturale stabilite de mult timp în alte comunități din „Zone albastre”, precum Ikaria,
Grecia sau Nicoya, Costa Rica.
Însă nu este luată în calcul durata de viață ci și calitatea acesteia.
BBC a stat de vorbă cu câțiva dintre locuitorii din Singapore pentru a înțelege care sunt politicile și practicile care le fac viața mai sănătoasă și mai fericită – și ce le recomandă celor care doresc să locuiască aici în căutarea unei vieți mai lungi.
Statuia Merlion, simbolul (…)