ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
ZIARE | STIRI | TV1 noiembrie 2024
HotNews [26/10/2024]
Cercetătorii au confirmat o veche teorie despre cei doi lei mâncători de oameni din Tsavo cu ajutorul firelor de păr găsite între dinții lor: „Teroarea pe care o aducea noaptea este inimaginabilă”
Cercetătorii au confirmat o veche teorie despre cei doi lei mâncători de oameni din Tsavo cu ajutorul firelor de păr găsite între dinții lor: „Teroarea pe care o aducea noaptea este inimaginabilă”
Cercetătorii au confirmat cu ajutorul cercetărilor ADN o teorie veche despre infamii lei mâncători de oameni din Tsavo, Kenya, a căror teroare a fost imortalizată de Hollywood în mai multe filme, inclusiv unul celebru cu Michael Douglas și Val Kilmer în rolurile principale, relatează revista Smithsonian.
Infamia „Mâncătorilor de oameni” din Tsavo datează din 1898, când o pereche de lei fără coamă a început să terorizeze muncitorii care lucrau la construirea căii ferate Kenya-Uganda. Cei doi lei au ucis și consumat zeci de muncitori ai căilor ferate în decurs de doar câteva luni, intrând în tabăra lor sub acoperirea nopții.
Seria de ucideri a fost oprită în cele din urmă de John Henry Patterson, un administrator al căilor ferate care anterior ajunsese până la gradul de locotenent-colonel în armata britanică. El a reușit să vâneze și împuște cele două animale, scriind apoi o carte despre reușită. Cartea apărută în 1907 a contribuit la răspândirea alurii mitice a celor doi lei mâncători de oameni.
„Ceea ce mi se pare izbitor cu privire la povestea din Tsavo este că e ceva aproape de neimaginat pentru mentalitatea occidentală din secolul XXI. Teroarea pe care o aducea noaptea este inimaginabilă”, a declarat Jack Tamisiea, un paleogenetician de la Universitatea Copenhaga, pentru The New York Times.
Tamisiea nu a fost implicat în noul studiu genetic despre cei doi lei, publicat săptămâna trecută în revista Current Biology și făcut posibil de noile progrese în domeniul studierii și analizării ADN-ului vechi.
După ce leii au fost uciși de Patterson, mai multe bucăți ale trupurilor lor, inclusiv craniile și blana, au fost ținute ca trofee. Ele au fost cumpărate în cele din urmă de Muzeul Field de Istorie Naturală din Chicago, care a reconstituit trupurile lor și (…)
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY