HotNews [28/10/2024]
|
|
Premiile Astra Film Festival 2024. „Alice On & OFF”, „Tata”, „Maia – portret cu mâini” și „Moartea lui Zagor” printre laureații ediției. Festivalul continuă online cu o selecție de 39 de filme |
|
|
|
Premiile Astra Film Festival 2024. „Alice On & OFF”, „Tata”, „Maia – portret cu mâini” și „Moartea lui Zagor” printre laureații ediției. Festivalul continuă online cu o selecție de 39 de filme
Cele mai bune filme documentare ale ediției Astra Film Festival 2024 au fost desemnate sâmbătă seara, la Filarmonica de Stat din Sibiu – Sala Thalia, unde cineaștii și publicul au sărbătorit filmul documentar printr-o Gală de premiere dinamică și emoționantă. Trei producții românești au fost apreciate în mod deosebit: „Alice On&Off”, de Isabela Tent (Cel mai bun film al Secțiunii România), „Maia – portret cu mâini”, de Alexandra Gulea (Cel mai bun regizor, Secțiunea România), și „Tata”, de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc (Premiul pentru regie, Secțiunea Central și Est-europeană). De asemena, tânărul regizor Daniel Țîcu a primit o Mențiune Specială la Secțiunea Studențească. Festivalul continua online până pe 10 noiembrie. Program și bilete, aici: https://www.astrafilm.ro/ro/2023/program-complet/online-aff.
„Cele aproximativ 300 de proiecte cinematografice ale ediției din acest an au fost 300 de călătorii în jurul lumii, care ne-au ajutat să înțelegem diverse experiențe umane. Astra Film Festival e o poveste despre oameni care fac film, văd film și cărora filmele le-au schimbat viața. Când cultura nu e chiar o prioritate, e excepțional să menții un festival peste 30 de ani”, a declarat regizorul Dumitru Budrala, director fondator al Astra Film Festival.
Astra Film Festival 2024 a acordat premii pentru competițiile România, Europa Centrală și de Est, Voci Emergente ale Filmului Documentar și DocSchool, la care se adaugă premierea proiectelor inovatoare din cadrul programului special Doc Tank.
Secțiunea Europa Centrală și de Est
Unsprezece filme au fost selectate în această secțiune, jurizată de Jan Gogola (regizor, editor de scenarii și lector la Universitatea Tomas Bata din Zlín), Christian Popp (producător), Pedro Segura (critic și distribuitor de film din (…)
cititi articolul complet în HotNews
PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com): |
|
|