Inovaţia ca standard în cardiologie, misiunea medicului Radu Popa, fondatorul clinicii Speranţa
Când medicul Radu Popa a deschis Centrul medical Speranţa, obiectivul său a fost să aducă în Craiova inovaţia ca standard în cardiologie.
A oferit pacienţilor posibilitatea să beneficieze în premieră de ecocardiograful 4D, cel mai performant echipament de acest fel, cu elemente de inteligență artificială pentru ecografii cardiace. Radu Popa a efectuat și primul cardio-CT pe plan local, fiind deschizătorul de drum în imagistica medicală cardiologică avansată.
În plus, a adus copiilor din Craiova şi din regiune şansa de a fi trataţi aici în loc de a face drumuri către alte oraşe, fiind primul medic cu specializare în cardiologie pediatrică din Oltenia, după parcurgerea curriculei de rezidențiat timp de 5 ani.
Cardiologia pediatrică se concentrează în primul rând pe tulburările cardiace congenitale, acele afecțiuni ale inimii cu care se nasc copiii, cât şi pe inițierea tratamentului medicamentos, atunci când este cazul.Înainte de a-şi asuma acest parcurs profesional ambiţios în Craiova, la Clinica Speranţa, timp de 5 ani a locuit în
SUA, unde a desfăşurat atât activitate de cercetare, cât şi de predare, în domeniul pe radiologiei intervenționalale, având colaborări inclusiv cu Universitatea Harvard.
În prezent, alături de dr. Radu Popa, la Centrul Speranţa lucrează o echipă de medici cardiologi foarte bine pregătiți şi dedicaţi, formată din Dr. Adrian Coandă, Dr. Ionel Marinaș, Dr. Alina Bondoc, Dr. Gabriel Vîlceanu, Dr. Diana Cherata, Dr. Corina Vasile şi Dr. Mihaela Berceanu.
Odată cu extinderea adresabilităţii din planul cardiologiei și către pacienţii tineri, de la nou-născuţi până la 18 ani, dr. Radu Popa fiind şi medic primar cardiolog, fondatorul clinicii deţine astăzi pregătirea necesară pentru a evalua din punct de vedere cardiologic pacienții de toate (…)